Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Gyakorló

Diáksport Egyesület

Bemutatkozás

Gyakorló DSE

Sportegyesületünk 2007.10.01.-én alakult.

Elnökünk Juhos Ferenc

Célunk, hogy minél több gyermekkel ismertessük meg a kosárlabdázás alapjait.

Elsődleges feladatunknak tekintjük a sportági előkészítést és ügyességfejlesztést.

A sport pozitív hatása a gyermekekre

Szociális hatás - csapatszellem és empátia

Egy sport űzése segít a kommunikációs készség fejlesztésében, hogy könnyebben viszonyuljon a vele egykorúakhoz vagy a felnőttekhez. Növeli a képességet hogy megértsen másokat, az empátiát és a segítőkészséget. A gyermek megtanulja kimondani mit érez és mire van szüksége. Növeli a magabiztosságot, a függetlenséget, jobban megérti mások szükségleteit, valamint könnyebben alkalmazkodik a társaságban.

Fizikai hatás - egészséges fejlődés és harc az elhízás ellen

A sport megelőzi a gyermekkori elhízást, a mozgáshiányt, a rendszeres fizikai aktivitás segíti a gyermek harmonikus fejlődését (segít a csontok megerősítésében, a szív és tüdő fejlődésében, az izmok és az idegrendszer fejlesztéseben is) nő az immunrendszerének ellenálló képessége, a hormonális egyensúly. Ugyanakkor a gyermek sikeresen szembenéz a fáradsággal és a kimerültséggel is.

Pszichológiai hatás - koncentrációs készség javítása

A sportolás ideje alatt az agy oxigén ellátása sokkal kielégítőbb, ezáltal javul a koncentrációs készség és a tanulási képessége is. A sport segítségével a gyermek kiszámíthatóbbá válik és az iskolában is jobban tanul majd.

A sikerélmények, a fizikai keretek átlépése, a sport sikerei hatalmas boldogság-forrást jelentenek, amely segít egy helyes önkép kialakításában és a gyermek önbecsülésének megőrzésében. Ugyanakkor jobban uralja saját indulatait, érzelmeit és a stresszt.

 

Jelenleg 7 éves kortól várjuk kosárlabdázni vágyó gyerekek/lányok  jelentkezését 18 éves korig!